Ananevi Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar tren. Baharat, köklü geçmişi ile Türk aş ekinünün merkezinde makam almaktadır. Baharat yahut asıl gereç olarak yemeklerde, tatlılıklalarda, dolaşmaşularda, reçellerde başta cereyan etmek üzere katı çok alanda damaklarda unutulmaz izler bırakır. Türk mutfağı, sıklıkla yeğleme edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, toz biber, nane, pul biber ve tarçın adı maruz baharatlardan sadece bir kısmı kendine başmaklık özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çhemayar bahar umumi olarak her yemekte uygunluklarına nazaran kullanılmaktadır. Baharatları aş pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonrasında demleyebilirsiniz. Isabetli yemeklerde gerçek oranlarda kullanabildiğiniz bugün, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi sağlar. Ayrıca tabiatın kaynağından gelen baharatların iyileştirici etkisi olduğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza seslenme fail en sağlıklı besinlerin başında hasılat. Tüm bu özelliklerin kanatı keşik yemeklerinizi beş on tebdil etmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziksel yapı, tat, renk yahut tasarruf amacı kabilinden farklı alanlara nazaran farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e benzeyen bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Baharat isimleri, hazırlanışlarındaki asıl daşenle vasıtasız ilişkili olma eğilimindedir. Asliye olarak bahar çeşitleri fiziksel özelliklerine nazaran toz, kuru ve taneli cereyan etmek üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak bilindik en yaygın baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü bahar aynı zamanda tatlılıklalıkları ile bilinir ancak yemeklere de eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok yaygın oldukları dâhilin dâhillerinde renk farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi umumiyetle safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve umumiyetle aş pişirmede kullanılırlar. Yeşil toz baharatlar mefret ölçüde nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten yapılan baharatlar taam ve dâhileceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı dâhilecekler hazırlayabilirsiniz. Geniş toz baharatlar beyninde üçüncü renk sınıflandırmasına ehil olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları beyninde köri, zerdeçallık, zencefil, kimyon, toz tarçın ve yenibahar bulunur. Baharat çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bunların kanatı keşik yeryüzünde daha katı çok bahar bulunmaktadır. Görmüş olduğunüz kabilinden baharatlar, farklı dokumaları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Ayrıca temelı baharatlar asıl sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuşdolaşma. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının asıl nedeni hiç şüphesiz nadir olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetieğlenceli ve özel muamele müstelzim ağır ve acı tatlar oldukları dâhilin çoğunlukla bayağı miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak gökçe haşhaş yahut zahter kabilinden baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem az çok şifalı hem de özellikle tatlılıklalarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında değerlendirilebilecek öteki baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, takkadak bir tomar baharın normal oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Ekseri ete tat karıştırmak kabilinden fakatçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce hakkıyla baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çhemayar bahar Türk mutfağında çok ömre bedel bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Anadolu sınırları süresince en yaygın kullanılan tatlar beyninde makam almakta ve zımnında Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Kesif kullanımları hasebiyle yiyeceklerde hoppadak üstelik edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört ön pozitifrırlar. Anadolu mutfağında son rütbe uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çhemayar, umumiyetle bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle şarki ve Güneydoğu Anadolu mutfağında önemli bir yere ehil olan toz yahut pul kabilinden biber bazlı baharatlar hoppadak hoppadak bütün yemeklerin asıl malzemesidir. Üretimi dâhilin şataf biberi adı maruz özel bir biber türü müstelzim bu bahar türü, sağlıklı dokumasıyla da delik dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Sağlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, organik bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi asıl bahar beyninde makam düzlük hem de Güneydoğu Anadolu ile özdeşleeğlenceli ve biber özü dâhilaziz bir öteki bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elması denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, öteki biber baharatlarından farklı olarak toz kıvamı ve rengiyle hoppadak üstelik edilir. Ayrıca acılığın pullardan farklı olarak ağızda daha geç yayılması da İsot’u bu derece özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan ancak farklı bir dokumaya ehil olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda umumiyetle atlatmak ve zeytinyağı ile tüketilen sağlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirmek dâhilin Poy Spice’ı yeğleme edebilirsiniz.
Anadolu mutfağının kuzeyı Seven Spices
Yedi baharın ihtimal de en bilindik üyesi olan karabiber, hem pare hem de toz halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz zehir et ürünlerinde vasıtasız pişmiş gıdaların üzerine konularak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, hamam iklimlerde yetieğlenceli karabiberlerden dokumalır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kabilinden ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları hasebiyle karabiber üretimi dâhilin mükemmeldir. Ayrıca yemeğe pişirme sırasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin asıl yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem de tahılın en faydalı semtü sindirimi kolaylaştırması ve sindirim sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle elverişli miktarlarda tüketildiğinde sindirim sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar beyninde bir diğer kuzey olan kekik, geniş bir tasarruf düzlükı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları süresince iyi oranda yetişmesi, kekiğin biriyi varyasyonda kullanılmasının asıl sebebidir. Dirimlik güfte konusu olduğunda, biriyi katkısı olan insanoğlu varlık sistemi dâhilin iyidir. Kekik otu kabilinden temelı çkamer türleri günün ahir yorgunluğu susturmak dâhilin yeğin gelebilir. Bir öteki bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en yüzü sıcak baharatlarından biri olduğu dâhilin Anadolu’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde et ürünlerine lezzet katan bu bahar hoppadak hoppadak her yemekte kullanılabilir. Baharatın dâhilindeki esanslara rabıtalı olarak farklı neticelara yeğin gelebilmektedir. Bu açıdan dâhilerik ve hammaddelere nazaran uzmanlardan takviye alarak ürünleri dağıtırken tasarruf önerilerine uyabilirsiniz.
Lüp asıl direği olan bahar çeşitleri ve mutfak kullanımları, gerçek orantıda ve gerçek oranda kullanıldığında her evetşfecir kullanıcıevet yeğin gelebilir.
Olağandışı ve mülevves baharatlar
Sayısız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın kanatı keşik karışım dokumasına ehil olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini allıkıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, umumiyetle birkaç baharın ve bu baharatlara haremlik fail aromatik otların karışımıdır. Epey pop olan bu karışımlar hem uygulamalı hem de lezzetli çözümlerdir. Popülerliği hasebiyle adından sık sık güfte ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü etli ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok daha fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her bugün kanatınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi çapkınca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin asıl maddesi kişniştir. Fakat biriyi farklı bahar dâhilerir. Türk köftesine adını veren en asıl maddelerden biri de bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap kabilinden yiyeceklerde yaygın olarak kullanılan bu ürün sebebiyle hem damağınızda tat bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem de yiyecekleri daha hızlı sindirir ve sağlıklı bir aş yersiniz. Bir öteki mülevves bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Devamşi tadı sebebiyle özellikle salatalar dâhilin uygundur. Fakat sumak baharı umumiyetle salatalarda, çorbalarda yahut et yemeklerinde kullanılır. Ne denizşların saf özlerinde antioksidan dâhilerdiğini heves ediyorsanız ürün kiminda inceleyebilirsiniz.